Stand Up Comedy Romania

contact STAND UP COMEDY

Spectacole Live Evenimente Private si Corporate

Cristian Dumitru

Varza tv
Trupa Showtime
Stand Up Comedy Romania 2011 Cristian Dumitru evenimente spectacole live

Saturday, June 28, 2008

Mamaia Doamna Pletea

text de Tzatza Leana

Deja sunt atat de batrana incat incerc sa uit cati ani am, nu-i mai numar de mult, cin' ma-ntreaba cati ani duc ii zic ca sunt nascuta in 1923, asa ca sa faca si el o socoteala, ca eu nu prea fusei scolita, in viata. Sunt batrana sau cum se zice pe la oras sunt o dama in varsta, dar oricum nu ma las. Anul trecut am fost internata si in spital, nu, nu din cauza batranetii asa cum poate ca te-ai gandit, am fost neatenta si mi-am scapat untura din cazanul de sapun pe picior. M-am ales cu o friptura de mai mare frumusetea. Si asta nu ar fi fost nimica, dar se extindea, ca un foc intr-o sura de paie. Asa ca iata-ma si la spital. M-am dus direct la un doctor de la oras, specialist in fripturi. Asta numai asta stia, sa te scape de fripturi, am parere ca asta era pe la jumatea lui decembrie. Am fost internata intr-un solon cu mai multe femei, si mai tinere si mai batrane. Patul meu era ultimul, ala de la fereastra, eu am vrut sa stau acolo, ca sa privesc pomii pe geam atunci cand ma inteapa cu seringa in fund. Cand privesti pomii, sau cum ninge, parca nu te mai doare asa de rau intepatura. Doctorul ne vizita in fiecare dimineata, cu zambetul pe buze si seringile pregatite pentru fiecare pacienta. Mie imi zicea "mamaie": "Mamaie treci la intepat" sau "ce faci mamaie esti pregatita sa te faci bine?", prin a treia dimineata l-am intrebat cum il cheama, ca sa stiu si eu ce sa spui cand m-or intreba alea prin sat la ce doctor de fripturi fusei; mai cu seama dadica Baroneasa ca aia e mai curioasa ca o fata mare in noaptea nuntii. Mi-a zis ca il cheama Ion Ionescu. Acum dupa ce facuram cunostiinta, ii intind un plic subtil. Era o mica atentie ce o stransesem eu, din vanzarea tuicii tomnatice, ca auzii ca asa ar fi la oras, daca nu dai o mica atentie nici nu se uita la friptura ta. El lua plicul si il baga pe ascuns in buzunarul halatului sau alb ca varul. Si din dimineata urmatoare, nu mai eram "MAMAIE" devenisem, "DOAMNA PLETEA": "Doamna Pletea a venit momentul sa va intep iar" sau "Buna dimineata Doamna Pletea, ce va mai face friptura?"

Si asa ajunsei eu din MAMAIE o mare DOAMNA PLETEA! Noroc ca se vandu bine tuica aia tomnatica.
Dar si eu i-am pregatit o surpriza domnului doctor de o sa o tina minte toata viata. Era de Sf Ion, si inca mai eram internata in spital. Cum pe domnu' doctor il chema Ion, vorbii cu toate alea de prin salon sa i facem o surpriza. De cum intra in salon, cu tava de injectii gata pregatite, toate incepuram sa cantam in cor "Multi ani traiasca" iar mai apoi: "Noi de aicea nu plecam, pana nu ne vindecam, nu plecam acasa"
Dupa aproape o luna de stat in spital, ma intorsei acasa. Friptura se vindecase complet. Plecai mamaie si ma intorsei Domna Pletea. Si de atunci nu mai pui sa fac sapun, il cumpar direct de la chioscul din sat, ca na, acu' sunt o adevarata doamna!
Semnat: DOAMNA PLETEA

No comments:

Enterprise Search - Advertise your business in our free online Australian business directory.