Stand Up Comedy Romania

contact STAND UP COMEDY

Spectacole Live Evenimente Private si Corporate

Cristian Dumitru

Varza tv
Trupa Showtime
Stand Up Comedy Romania 2011 Cristian Dumitru evenimente spectacole live

Friday, August 29, 2008

Nea TITI ""ADIMISTRATORUL"

Administrator= un om de varsta a treia, fost securist, obisnuit sa supravegheze 24 de ore din 24 tot ce misca in bloc, locuieste intr-un apartament daruit de idolul sau pe care il va regreta pana la moarte si caruia i-a afisat in semn de respect poza alb negru langa icoana cu Iisus sub care scrie cu litere de schioapa :"TRAIASCA REPUBLICA SOCIALISTA ROMANIA!TRAIASCA CEAUSESCU!"

Intors in aceeasi scara jegoasa de bloc, cu peretii jerpeliti ce se asorteaza de minune cu usa liftului ruginita si cu neonul ce palpaie cu ultimele forte, legat romaneste cu o sarma, gasesc liftul blocat undeva intre PARTER si etajul 1, asa cum am putut citi pe "displeiul" vechi fabricat la ELECTROAPARATAJ, in timp ce o voce de Tanti Nuti de la 8 striga din toti bojocii: "Ajutooooorrrrr...Nea Tittiiiii....."
Nici nu apaca sa termine bine s.o.s.-ul de ajutor, ca burta lui nea Titi ce iesea victoriasa din pijamaua sa in dungi, ce intotdeauna iti dau senzatia de spital (si care se asorteaza de minune, cu decorul blocului descris mai sus) si-a si facut aparitia. A urmat o grea operatiune de salvare.
Nea Titi isi lipi pentru inceput urechea de usa mai veche decat el a liftului, si intreba pe un ton de "militian":
-Tovarasa Nuti matale esti?
-Da! ,se auzi o voce de Alba Ca zapada ajunsa la adanci batraneti de mult.
-Pai cum ati ajuns acolo?, continua interogatoriu nea Titi, ca si cum asta ar fi avut o mare importanta.
-Pai s-a blocat, raspunde din nou aceeasi voce imbatranita de timp si ragusita de prea multe tigari.
-Va-ti blocat, va-ti blocat, dar ce ati facut de va-ti blocat?, insista justitiarul Nea Titi sa caute adevarul adevarat.
-N-am facut nimic...ce sa fac?, cu fiecare raspuns pe care il dadea, tanti Nuti, cu voce de ALBA CA ZAPADA pe moarte, devenea parca tot mai trista.
-Ei, nimic?...Cum nimic?...Ati tras de usa!...incerca un verdict domnul "adimistrator"
Vocea de dinautru raspunde din nou printre lacrimi:
-Nu domnule adimistrator...sa mor eu daca am deschis usa...
Banuitor, Nea Titi imi trage o privire intepatoare ca un pahar de schweppes..sau chiar putin mai mult. Deja parca auzeam si melodia din "comisarul moldovan" si brusc pe acelasi glas de militian, nea Titi mi se adreseaza:
-Dumneata tovarasu' ai blocat-o?
Deja micul militian in pijama indungata, incepea sa ma calce pe nervi din ce in ce mai mult. Ii raspund ca nu, si il rog daca ar putea sa rezolve mai repede problema asta pentru ca sunt obosit si nu vreau sa urc pe scari, plus ca mai aveam si ceva bagaj.
-Stai tovarasu' , cu asta nu e de glumit! Trebuie sa gasim un vinovat! Dumneata vezi ca ai restanta pe luna trecuta!
Da, domnule stiu ca am restanta, dar ce importanta are asta?, ii raspund pe un ton cu cateva octave mai sus.
-Pai are, sigur ca are. Ca daca toata lumea intarzie asa cu plata eu de unde sa platesc istalatorii sa verifice liftul lunar?
-Nu cred ca toata lumea intarzie cu plata, iar in cel de al doilea rand restanta mea de 50 de lei nu va ajunge sa platiti instalatorul.
-Zic, asa teoretic...
-Nea Titi lasa-ti dracu..doamne iarta-ma... teoria si scoteti-ma de aici... se auzi aceeasi voce de tanti Nuti blocata in lift.
-Tovarasa Nuti, eu va salvez, dar sa stiti ca am sa deschid o ancheta pe tema asta ca sa nu se mai repete incidente de genul asta, care perturba linistea locatorilor la noi in bloc.
Intr-un final nea Titi, a deschis cu patentul sau fermecat, usa liftului si a salvat-o pe Alba ca Zapada. Si au trait fericit pana la adanci, foarte adanci, cele mai adanci batraneti.
Aseara cand m-am intors acasa, liftul era din nou blocat intre PARTER si etajul 1. Ghiciti cine era blocat de data asta? Ati ghicit, Nea Titi!
Cu un zambet larg pe fata i-am strigat ca voi deschide o ancheta, si am urcat fluierand "hai ho;hai ho..." pe scari.

No comments:

Enterprise Search - Advertise your business in our free online Australian business directory.