Stand Up Comedy Romania

contact STAND UP COMEDY

Spectacole Live Evenimente Private si Corporate

Cristian Dumitru

Varza tv
Trupa Showtime
Stand Up Comedy Romania 2011 Cristian Dumitru evenimente spectacole live

Sunday, November 15, 2009

Cine a inventat sexul oral?

Istoria sexului oral se pare ca incepe undeva acum 2-3 milioane de ani. Da. Ati citit bine. Se pare ca mult prea cunoscuta hominida Lucy nu avea nimic impotriva acestei practici si , din cand in cand, ii oferea partenerului o felatie `pe cinste`.
Potrivit arheologului Timothy Taylor, autorul cartii `Preistoria sexului`, prima dovada care confirma existenta sexului oral din cele mai vechi timpuri o constituie o opera neolitica in piatra infatisand o scena de sex dintre o femeie si doi barbati in care femeie ii face unuia dintre ei sex oral.
Povestea continua si ajungem la inceputurile civilizatiei. Aici, sexul oral este amintit, foarte artistic de altfel, intr-o serie de mituri, legende sau poezii. Merita amintit aici mitul zeului pamantului, Geb, recunoscut in mitologie pentru calitatea sa de a putea sa-si ofere singur placerea unei felatii.
Grecii sunt recunoscuti in istorie pentru practicile lor sexuale si, bineinteles, felatia era una dintre preferatele lor. In secolul al VII lea i.e.n., Archilochus scria: `un barbat isi soarbe bautura, ea a ingenunchiat sorbind din el`. Sexul
Dar sa trecem la o alta natie: romanii. Ei bine, nu cred ca este cineva care sa nu fie la curent cu orgiile mai marilor Imperiului Roman. Romanii vedeau felatia ca pe un act pasiv - pentru cel care primea penisul pentru a-i face felatie - si, in acelasi timp, dinamic, pentru cel care il oferea. Cel care presta sex oral reprezenta slabiciunea, iar cel care primea era o intrupare a puterii. In lumea romana, felatia era considerata atit de dezonoranta, incit era vazuta si ca pedeapsa. Un hot prins la furat, era obligat, drept pedeapsa, sa ofere proprietarului o partida de sex
O alta legenda populara o infatiseaza pe regina egipteana Cleopatra facand felatie la peste 100 de nobili romani, in timpul uneia dintre orgii. Grecii o cunosteau pe aceasta sub numele de Meriochane, `cea care casca gura mare pentru 10.000 de barbati`, sau Cheilon, `buze-groase`.
Pentru chinezi, felatia era o cale de iluminare. Aceastia au prezentat in manuale tehnici sexuale pentru a-i ajuta pe barbati sa savureze `Tulpinile de Jad` sau `Ciupercile Umflatoare`. In timpul dinastiei Ming, primul roman chinez modern, `Vasul prunelor de aur`, contine scene de sex oral.
Dintre toate popoarele, indienii au oferit omenirii cel mai complet ghid sexual. Scrisa intre secolul al III lea si al V lea, Kama Sutra prezinta 8 metode de `congres oral`. Aceasta opera i-a influentat mult si pe arabi care s-au inspirat din capitolele ei pentru propriile lor manuale de sex.
Peruvienii au lasat in urma lor vase antice festonate cu perechi facind sex oral in diverse pozitii. Iar anumite vase pre-columbiene aveau doua guri prin care se putea bea - una in forma de penis, iar cealalta in forma de vulva - dindu-i bautorului posibilitatea de a alege intre felatie si cunilingus.
Odata cu aparitia crestinismului,sexul oral a pierdut mult teren. Conducatorii Bisericii acceptau un singur act sexual, acela in pozitia misionarului, in scopul procreerii si bineinteles in cadrul unei casatorii. Daca se intampla cumva ca cineva sa incalce aceasta regula, reprezentantii Bisericii aveau pregatite pedepse pentru fiecare abatere. Singura mentiune din Biblie, referitoare la sexul oral, se regaseste in cantecul lui Solomon: ` M-am asezat sub umbra lui cu mare daruire si fructul lui mi s-a parut dulce.`
In timpul Renasterii, sexul oral a devenit foarte popular in Franta si tot ceea ce implica sex oral era cunoscut sub denumirea de `frenching`. Primul scriitor din vest care a pus pe hartie amanunte despre felatie este Francois Rabelais, cunoscut pentru lucrarile sale deosebit de obscene.
La sfarsitul secolului al XIX lea, sexul oral incepe sa fie acceptat, iar pornografia il plaseaza in centrul actiunii in mai toate filmele realizate. Prin anii `20, sexul oral era inca vazut ca ceva iesit din comun, iar prostituatele cereau in plus pentru acest serviciu. In ciuda faptului ca in anii `60 era ilegal in majoritatea statelor, sexul oral a devenit foarte comun dupa cum arata si o cercetare stiintifica al carei rezultat arata ca incidenta sexului oral premarital s-a dublat din anii `30 pana in anii `60.
In urmatorii 20 de ani,sexul oral si-a facut intrarea prin casete video, show-uri TV, romane si articole, iar in anii `90 felatia nu mai era un secret pentru nimeni. A urmat apoi prea cunoscuta patanie a lui Bill Clinton cu Monica Lewinsky si multe alte stiri, care mai de care mai picante, despre personaje celebre. Iar acum, in anul 2008, istoria sexului oral este scrisa in continuare de liceeni cu telefoane performante . . . din acele vremuri este descris foarte simplu de Demostene: ` Avem hetaire pentru placerea noastra, concubine pentru nevoile zilnice si neveste oficiale ca sa ne faca plozi legitimi si sa se ocupe de menajul casei.` Hmm. . . Daca stam sa ne gandim, si in zilele noastre avem cativa `masculi` care inca impartasesc aceasta gandire. oral. Dovada acestui lucru s-a gasit printre ruinele Pompeiului: inscriptia ` Lahis fellat assibus duobus`, tradusa Lahis face felatie pentru o jumatate de sextert.

Citeste mai mult aici!

sursa: http://www.studentie.ro/

1 comment:

Mmidutza said...

Interesant, nu m-am gandit niciodata ca sexul oral are o istorie....

Enterprise Search - Advertise your business in our free online Australian business directory.