Stand Up Comedy Romania

contact STAND UP COMEDY

Spectacole Live Evenimente Private si Corporate

Cristian Dumitru

Varza tv
Trupa Showtime
Stand Up Comedy Romania 2011 Cristian Dumitru evenimente spectacole live

Tuesday, August 17, 2010

Cine a inventat micii?!


Nu am mai scris de mult un articol din categoria : "cine a inventat...", insa subiectul pe care il dezbat astazi mi se pare destul de interesant.

A fost odata ca niciodata un restaurant in centrul vechi al Bucurestiului de altadata. La Iordachi sau La o idee era restaurantul lui Iordache Ionescu unde din meniu nu lipseau carnatii la gratar. Legenda spune ca intr-o seara cu multi musterii, restaurantul a ramas fara materia prima pentru carnati si anume fara mate. Patronul restaurantului a fost astfel obligat sa puna carnea direct pe gratar. Pentru consistenta, Iordachi a adaugat amestecului de carne cateva condimente si bicarbonat si i-a facut mai scurti decat carnatii obisnuiti.

Succesul mititeilor a fost enorm si au devenit din aceea seara specialitatea casei si unul dintre simbolurile culinare ale Romaniei. Asadar, pe strada Covaci, caci acolo se afla restaurantul, s-a nascut cea mai cunoscuta specialitate culinara romaneasca. Acest preparat inedit pentru acele vremuri a primit numele de “mic” de la umoristul Nicolae T. Orasanu, care frecventa restaurantul lui Iordachi. Lui trebuie sa ii multumim pentru introducerea in vocabular si a altor cuvinte. Umoristul obisnuia sa denumeasca intr-un mod amuzat preparatele de la restaurant. Astfel, micii devin inventia casei, painea era denumita abondenta, gheata a devenit crema de Siberia, scobitoarea este baioneta, tacamul un regulament, tuica o idee, carnatii devin patricieni, ardeiul rosu o torpila, apa o naturala, iar vinul amestecat cu sifon devine sprit.

Pofta buna!

Sursa: http://timp-liber.acasa.ro/articole/13004-micii—simbolul-culinar-al-romaniei.html

No comments:

Enterprise Search - Advertise your business in our free online Australian business directory.