Stand Up Comedy Romania

contact STAND UP COMEDY

Spectacole Live Evenimente Private si Corporate

Cristian Dumitru

Varza tv
Trupa Showtime
Stand Up Comedy Romania 2011 Cristian Dumitru evenimente spectacole live

Sunday, February 13, 2011

Cine a inventat jocul Tetris


Cu sase ani inainte de caderea Uniunii Sovietice, matematicianul moscovit Alexei Pajitnov crea jocul video Tetris.“Eram facinat de puzzle-uri si de enigme. Era vorba mai mult de o distractie aparuta in raport cu munca mea”, a declarat Pajitnov, care lucra intr-un laborator de stat specializat in inteligenta artificiala si recunoastere vocala.Abia in 1989 jocul a trecut oficial dincolo de Cortina de Fier, fiind editat de gigantul nipon Nintendo, dupa cum isi aminteste directorului dezvoltatorului “Blue Planet Software”, Henk Rogers, care vazuse jocul lui Pajitnov la un salon de specialitate, cu un an inainte.La inceputul lui 1989, Henk Rogers si un responsabil al Nintendo America, Minoru Arakawa, au mers la Moscova pentru a achizitiona drepturile asupra jocului
astfel incat sa il poata adapta pentru consolele portabile de tip Game Boy. La momentul respectiv, pentru sa sistemul sovietic se afla inca la putere, cei doi au fost nevoiti sa negocieze cu reprezentantii guvernului.“La momentul respectiv, Rusia era destul inapoiata” tehnic, isi aminteste Arakawa. “A trebuit sa aducem cu noi calculatoare, imprimante si avocati pentru a redacta proiectul de contract, pentru a opera schimbarile negociate si pentru a ajunge la o versiune definitiva. Totul ne-a luat cateva zile”, a spus el.
“Nu m-as fi gandit niciodata ca jocul va avea un asemenea succes”, a spus Pajitnov. “Cand am inventat jocul, eram cel mai bun jucator din lume. Acum, sunt doar un jucator bun”, a spus matematicianul.
sursa mediafax.ro

No comments:

Enterprise Search - Advertise your business in our free online Australian business directory.